Sinaasappel olie - zoet (Citrus sinensis)

Sinaasappel olie - zoet (Citrus sinensis).
Vanaf € 3,95
Op voorraad
SKU
h27139
Eigenschappen - aroma: fris, zoet, fruitig, 'sinaasappel' - kleur: geel tot donker oranje - consistentie: dun - extractie: 1) koude persing van de schil van de vrucht als deze bijna rijp is 2) stoomdistillatie Toepassingen in aromatherapie vervult de olie van zoete sinaasappel een ondersteunende rol in de volgende situaties: geest en zenuwstelsel 1) geeft evenwichtigheid, kalmte en rust: - innerlijke onrust - depressie, stress, zenuwspanningen - angst en slapeloosheid (heel geschikt voor kinderen) 2) wekt de creativiteit en levenslust: - gebrek aan zelfvertrouwen en humor hart en bloedvaten ontspant het hart en harmoniseert hartritme stoornissen, met name als deze veroorzaakt of erger worden bij toename van stress en emoties: - onregelmatige hartslag - hartkloppingen - pijn en spanning in de borst luchtwegen 1) luchtweg infecties in het winterseizoen of in een koud klimaat - griep en verkoudheid met koorts, rillingen, hoesten met wit of waterig slijm en (scherpe, hevige) pijn onder de huid en in de spieren over het hele lichaam - asthma, bronchitis met hoesten en slijm 2) zwak immuunsysteem - ondersteunt het immuunsysteem bij herhaaldelijk voorkomende of lang-aanhoudende luchtweg infecties met algehele verzwakking en gebrek aan energie spijsverteringssysteem spijsverteringsproblemen, met name als deze veroorzaakt of erger worden bij toename van stress en emoties: 1) zwakke of trage spijsvertering - gebrek aan eetlust - winderigheid - overgevoelige maag - vol, opgeblazen gevoel in maag en darmen met diarree of constipatie 2) indigestie - gebrek aan eetlust - misselijkheid en overgeven - winderigheid - pijn of krampen in maag en darmen 3) Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) - onregelmatige pijn en krampen, varierend in hevigheid - gasvorming - diarree en/of constipatie huid 1) maakt de huid zacht en stevig - rimpels - verslapte huid - oudere huid 2) reguleert de olie afscheiding van de talgklieren - droge of vette huid 3) stimuleert de micro-circulatie in de huid - gesprongen adertjes 4) helpt bij de verwijdering van dode huidcellen en de aanmaak van nieuwe huidcellen - kloofjes en gebarsten huid - littekens, striae - huidinfecties, acne lymfatisch systeem - helpt bij de afvoer van gifstoffen en overtollige vloeistoffen zoals bij infecties, verwondingen, zwellingen en cellulitis antiseptisch en antimicrobisch - zoete sinaasappel olie staat bekend om zijn bacterie- en schimmeldodende eigenschappen en wordt hiervoor veel gebruikt bij het ontsmetten van ruimtes, etc.: gebruik in verdamper of voeg toe aan een creme, lotion, zeep of aan mondwater om te gorgelen bij keel- en tandvlees ontstekingen en mondzweertjes insectenwerend - fruitvliegjes, vlooien, mieren (de olie vernietigd het geurspoor in mieren colonnes) Dosering en Applicatie - verdamper - huid: maximaal 10 druppels per theepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 10% van de olie) - bad: 10 druppels, vermengd met een emulgator (bv. badolie of baddouche) Contra-indicatie en waarschuwing - huid: kan in sommige gevallen bij te hoge dosering huidirritatie veroorzaken - zoete sinaasappel olie is photosensitief: vermijd zonlicht en zonnebank gedurende 24 uur na gebruik op de huid - vermijd bij zwangerschap - niet gebruiken bij heel jonge kinderen Diversen - wordt veel gebruikt in de parfum-, cosmetica- en levensmiddelen industrie - goed te combineren met aromatische olie van o.a. bergamot, citroenmelisse, eucalyptus, frankincense, gember, geranium, kaneel, koriander, kruidnagel, lavendel, neroli, petitgrain, sandelhout, vetivert copyright: Airdancer CV. tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sinaasappel olie - zoet (Citrus sinensis)